mail me als je meer informatie wil

 

Contact Improvisatie

 

- donderdag wekelijks les-

19.00-21.00 (of langer)

meer info

 

check ook de eventpagina op FB

 

 

in Tilburg

bij de LOFT

routebeschrijving (pdf)

 

 

- maandelijkse workshop en open jam -

27 januari

17 februari

24 maart

21 april

 

 

 

Mocht je op de hoogte willen blijven...

...klik hier

 

 

 

Wekelijkse lessen Contact Impro in Tilburg

 

Vanaf september wil ik wekelijks lessen in CI aan gaan bieden in Tilburg. Hierdoor kan er wekelijks gedanst worden en kunnen we verdiepen in deze mooie vorm van dans en beweging. De maandelijkse workshop blijft bestaan, en wordt dat een workshop & open jam. Voor  de wekelijkse lessen zoek ik een groep van minstens 8 deelnemers, die zich willen ontwikkelen. De lessen zullen telkens in blokken van 10 opgebouwd worden, en elk blok wordt er een bepaald thema behandeld.

 

Contact Improvisatie is de manier voor mij om te voelen waarom ik ooit met dansen begonnen ben. Het is een dansvorm waarvanuit een diepere verbinding met onszelf en met anderen ontstaat en ik merk dat dit heel inspirerend en waardevol voor me is. De sfeer van openheid, waardering, verbinding, plezier, speelsheid, inspiratie, beweeglijkheid, rust, vertrouwen is aanstekelijk. Ik word er elke keer gewoon heel blij van :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de maandelijkse CI workshops van het afgelopen jaar heb ik gezien dat deze aspecten meer en meer ontdekt en ontwikkeld worden door de (terugkomende) dansers en hier word ik óók blij van. Tijd voor verdieping, dacht ik zo.

 

Vanuit mijn achtergrond als professioneel danser en docent wil ik de lessen inrichten dat de dansers hun lichaam meer mogelijkheden geven voor beweging, meer inspiratie krijgen voor hun dans en hun bewustzijn verfijnen zodat de beleving en mogelijkheden van de dans ruim, rijk, langdurig en open zijn.

 

Nuancering en verfijning is de sleutel hiervoor en dit gaan we op verschillende onderdelen ontwikkelen. Door de onderdelen te verkennen en te verdiepen en creeren we een mogelijkheid om dit te integreren in de dans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan natuurlijk veel dansen en werken aan:

• Oefeningen die het spontane karakter van improvisatie ontwikkelen. Het volgen van impulsen en die helder belichamen is een essentieel onderdeel voor improvisatie in het algemeen en dus ook voor contact improvisatie. Zoals sommigen wel weten, maak ik in mijn lessen onderscheid tussen denken en voelen/waarnemen/beleven. Wanneer we minder denken en meer vanuit de beleving gaan dansen is er ruimte voor belichaming van inspiratie en spontaniteit.

 

• Oefeningen die de waarneming verfijnen zodat het luisteren naar de beweging en het opgaan in de dans kan verdiepen en verrijken. De waarneming van de beweging, het contact, de innerlijke beleving, het plezier en de ruimte om ons heen is een rijke bron voor de dans. Wanneer de waarneming verfijnt wordt een danser een fijnproever van mobiliteit en mogelijkheden, en kan dan met veel gemak ingaan op de impulsen die gegeven worden.

 

• Oefeningen die het natuurlijke lichaam weer terug in een organische balans en verbinding brengt. Het lichaam trainen op deze manier in de gewrichten en spieren, geeft een soepele en krachtige mobiliteit wanneer we de 4D ruimte aangaan. CI vraagt om bewegingsmogelijkheden in alle kanten en richtingen van de ruimte. Door de wervelkolom, schouder, heupen, knieen, ellebogen, handen en voeten te verbinden in hun functioneren wordt het mogelijk voor de danser om zijn opties te vergroten.

 

• Partneroefeningen die de mogelijheden in de dans zelf onderzoeken en ontwikkelen. Veel voorkomende patronen van beweging (de één wat specifieker en de ander wat vrijer voor eigen interpretatie) worden besproken en geoefend als mogelijkheden en zorgen voor een fundamentele kunde in het dansen met iemand anders. Het bewegingspallet van de danser wordt vergroot hierdoor - zeker wanneer een danser de achterliggende principes meer en meer gaat voelen. Steunen, leunen, dragen, liften, vliegen, rollen, glijden, landen, afzetten, hangen, liggen, leggen, verbinden, springen, rennen, vallen, vangen, ... , ...

 

• Jam oefeningen om meer en meer af te stemmen op de jam. De jam is wat mij betreft datgene waar alles gebeurt. De voorbereiding is bedoeld om te ontwikkelen en verdiepen, zodat de jam zelf een rijke ervaring wordt waarin veel vrijheid wordt ervaren. Door de jam te gaan bekijken, kunnen we de dynamiek en de mogelijkheden gaan lezen. Hierdoor kan een danser makkelijker mee gaan in de flow van het geheel en in samengaan met de anderen in de dans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisch

Ik wil werken met inkomensafhankelijke prijzen. Kijk wat je redelijk vindt qua bedrag in relatie tot je eigen inkomen en eventuele andere cursussen/lessen (yoga, mindfulness, capoeira, crossfit, persoonlijke ontwikkelings trainingen, etc.) die je bijgewoond hebt.

 

10 lessen

120 euro (12 euro per les - 6 euro per uur)

160 euro (16 euro per les - 7,50 euro per uur)

200 euro (20 euro per les - 10 euro per uur)

Kies een prijs die voor jouw financiele situatie klopt

 

N.B. mocht het nog steeds moeilijk zijn qua prijs, neem contact met me op, dan komen we eruit, je kan ook in termijnen betalen

 

DATUM EN TIJD

Elke donderdag vanaf 19 oktober

19.00u - 21.00u (het kan ook langer duren wat mij betreft, je weet het nooit met een jam)

 

LOCATIE

LOFT Tilburg

Ringbaan Oost 8-17, 5013 CA Tilburg

(parkeren kan achter het gebouw, route beschrijving)

 

OPGEVEN

Ik heb erg veel zin in de wekelijkse lessen en hoop zo een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de CI vorm in Noord-Brabant. Ik ben benieuwd of er interesse is. Mocht je er zin in hebben, stuur me dan een mailtje: robinberkelmans@gmail.com.