mail me als je meer informatie wil

 

Contact Improvisatie

 

- donderdag wekelijks les-

vanaf 19 oktober

19.00-21.00 (of langer)

meer info

 

check ook de eventpagina op FB

 

 

in Tilburg

bij de LOFT

routebeschrijving (pdf)

 

 

- maandelijkse workshop en open jam -

14 oktober

11 november

9 december

 

Mocht je op de hoogte willen blijven...

...klik hier

 

 

 

Contact Improvisatie

 

Contact improvisatie is een hedendaagse dansvorm die in essentie over beweging vanuit gedeeld contact gaat. De rijke mogelijkheden van dit contact laten zich ontdekken binnen de improvisatie. Voor de één is dat acrobatisch en dynamisch, voor de ander is het een aandachtig samenzijn in kleine beweging. Het is een speelse, sociale en creatieve manier om te dansen met anderen.

 

Het is voor alle mensen die geroepen worden om te dansen, te bewegen en hun lichaam te gebruiken. Ik merk soms een aarzeling op van geïnteresseerden om de eerste stap te maken. Ik snap dat het spannend is, en ik probeer alles in mijn les zo te doen dat het veilig voelt, simpel en leuk.

 

Het contact is als een communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans. Dit kan een subtiele aanraking zijn, waarbij je elkaar volgt, de andere keer is het een actievere vorm waarbij je elkaar zowel in balans wil houden als uit balans wil raken door tegen elkaar te leunen en samen te bewegen.

 

Contact Improvisatie begint bij een verbinding met het eigen lichaam en de mogelijkheden die het heeft, vanuit daar kan de dans beginnen.

 

Mooi dansen is niet belangrijk, het plezier van het bewegen, en reageren op de ander wordt een speelse ontmoeting. Het kan alles worden: een energieke, uitdagende dans of een verstild en langzame dans - dat verschilt per dans, moment en danspartner.

 

 

 

Duet met Marina, een collega uit de Oekraine, bij Freiburg CI festival 2015 waar ik als 'former teacher' aanwezig was

Filmpje van de workshop van afgelopen januari waarbij ik Julia Sanchez uitgenodigd had

Collega's Irene en Johan met een mooie video waarin gevorderd contact impro goed naar voren komt.